pil kalsium obical

Salam.. sapa penah makan obical ni? Doc di kk suggest makan pil calcium n vitamin d3 after 20w+ tapi xde suggest pun brand apa2.. So masa pegi farmasi tadi, org farmasi tu suggest obical ni.

pil kalsium obical
17 Balas

Berapa rm macam ni sis . Sy nak cari gak laa sebab sy tak lalu minum susu

Saya tgh makan ni suggest dari farmasi. 18w sbb skrg x boleh telan susu

ubt ni bgs utk calsium ibu Dan baby,sya stat mkn Dr 3 bln..

tgh mkn skrg..doc tukar dari kalsium biasa ke brand ni..

Wsalam.. sy tgh mkn pil ni skg.. ok je

saya mkn yg nie..beli kat farmasi

nk tya pil ni untuk apa ya?

3y ago

yg ni pil kalsium sis. elok utk ibu2 yg x lalu minum susu sebab masa pregnant ni kena at least mkn 1000mg kalsium. kalau dah masuk 2nd trimester, bayi akan menyerap kalsium dari ibu utk tumbesaran tulang. kalau si ibu x cukup kalsium, tu lah yg menyebabkan cramp kaki & sakit2 pinggang