Miss V berdarah

Salam.. pagi tadi Dr ada masukkan muncung itik tu utk ambil sampel keputihan. Slps tu miss v berdarah.. ada yang pernah alami tak.. baby ok je kn. Dr dah kata luka dekat miss v je tapi hati tetap xtenang😭

9 Balas

klau doktor sendiri yg ckp ada luka means normal, & darah tu keluar sekali atau dua kali & makin sikit still normal. Yg tak normal darah fresh kluar makin banyak tanpa henti, tu kena pergi emergency secepatnya

sy pernah alami 6 thun lalu asal kena cek pakai muncung itik tu blik2 berdatah rasa dy mcm ada koyakan kecil .. lpas2 blik2 emergency n kna bg ubt antibiotik nasib baik ank sihat2 je ..

ye sye pun mcm tu.. klua darah kejap masa amek sample tu.. Dr pn scan tgk baby ok je sume.. skali tu je la darah.. sbb Dr ckp ada luka sikit.. xde ape la.. jgn rsau..

sbelum ni sis dh prnah ambik smpel keputihan ke? sbb sy aritu die xde pkai muncung itik pon.. tp kebiasaan mmg akan keluar darah lepas msukkan bnde tu.

saya pon haritu ada keluar darah sikit lepas masuk muncung itik. rasanya normal je. rmai yg jadi mcm ni

saya turun banyak darah, lepas letak muncung itik..terus doktor scan,dan Alhamdulillah baby tak ada apa ²..

2mo ago

banyak hari jugak tapi sikit2, cuma sekali tu yang banyak sangat

baby dlm rahim jauh lg, luka tu kt dinding V. puan fikir apa yg buat tak tenang ni 🤗

Normal sbb luka sikit klau kita tak relax masa prosedur tu..

2mo ago

ya betul mungkin juga. sy doc amik sample jgk aritu, tp cuba relax kn diri dan ikut je arahan doc posisi kaki kite.. so far x rasa sakit sgt dan xde pape yg berlaku lps tu.cuma nk masukkn ubat insert guna tgn sendiri tu yg ngilu😢

ye akan kuar darah..normal sbb Luka.