Masih rasa mual even da masuk weeek 12

Salam hi normal ke saya da masuk week 12 tapi still mual tak kira masa pagi petang dan juga malam? :(( btw saya first time mummy

29 Balas

Normal awak. Sye smpai 20/21weeks mual2 mkn ape pon tk lalu asyik muntah je cuma ade selera nk mkn buah and minum soya aje. Lepas tu okay xde mual dah boleh mkn mcm biasa smpai 36weeks jadi mual2 balik smpai bersalin, tpi tk teruk sgt mcm masa awal pregnant la. Tapi alhamdulillah dari awal pregnancy smpai akhir HB okay je sbb byk mkn buah kot tapi sangkut GDM sbb hari2 mnum soya😂

Hello sis..normal alahan tu sis.Macam sy pregnant anak kedua,alahan sampai 1st trimester tapi bila masuk 2nd&3rd trimester selera makan datang balik tapi ada juga yg alami alahan sampai bersalin dan ada juga cuma si suami saja alami alahan😅

normal sy 13week baru okay. dulu kalau asyik muntah jeee sy minum pati delima pastu makan mee atau bubur alhamdullilah ok sikit. dh 13week ni baru nasi dh blh telan kalau tak seblm nii tgk nasi dgn lauk pon sy muntah sbb loya dgn bau tuu

Sy mual dr awal pregnant smpai 4 bulan. Rasa lemah je bdan.. xbleh nk mkn nasi sbb nk muntah. Bgtaw doktor n then dia bg ubat utk kurangkn alahan. Lpas 4 bulan tu bru ok n berat bdan makin naik ☺️

sy dah 18w pon masih alahan x habis lagi sis.. pregnant anak ke3 ni lain macam penat n alahannya.. spnjng pregnant ni berat sy 62kg dh drop tinggal 57kg dh.. sabar ja lah yg mampu

Normal sis..sy smpai 18w++ mual & berat badan drop byk. Sis makan je pape sikit² tapi kerap. Banyak minum jgn sampai dehydration. Kalau muntah teruk sgt boleh jmpa doc ok😊 Stay strong💪

1y ago

Terima kasih atas nasihat. Semoga dipermudahkan urusan sis Dan keluarga. Saya doakan anak sis sihat 🤍

Normal mommy…ada org smpai kesudah…tp monitor je ye…kalo muntah2 byak kali smpai xda tenaga refer hospital…bahaya kalo dok muntah semendang…

samala sis..sy da 11 week masih mual dan pening kepala..lebih2 kalau tercium bau masakan. Berat pun xnaik2 ni. hopefully 2nd tri selera kembali normal.

1y ago

sengsara la macam ni..😭

sy anak first mual , muntah smpai ke katil LB sis.. yg kedua smpai 6bulan.. pernah giveup tp kuat kembali untuk anak wlupun time tu kluar masuk wad.

anak first sy mual smpai kekatil LR. Anak ke2 lbh kurang 6bulan.. masuk keluar wad . teruk kan.. itulah badan org lain².. jgn putus asa ok.