najis hijau

Salam. Normal ke najis baby 3 bulan warna hijau? Baby minum Susu badan dan susu fm s26

8 Balas

Hijau yg mcm mane tu sis? Kalau hijau lumut tu normal..sis kena selalu google ttg warna najis yg normal dan x normal. Kalau susu x sesuai, najis dia keras atau tlalu cair.. Sy pun br belajar sis, dr pengalaman sy.. bby sy dr 2 bln dh minum susu lactogen sbb susu bdan kurang so najis nya hijau lumut kdg2 ada kuning2. Wallahualam.

1y ago

baby sy pn mcm tu minum s26.

Pengalaman saya, normal anak pertama saya pun cm tu. Tp anak saya minum nan pro dan susu badan. Saya bawa najis anak saya tunjuk doc. Doc ckp normal.

4y ago

Alhamdulillah. Sy pun dah bawak pi jumpa doktor. Doktor pun ckp normal. Lega rasa

Anak sy akan berak hijau gitu kalau mamy dia makan benda2 yg bole trigger dia berak hijau. Contohnya makan pedas. 😂

4y ago

Mungkin sy makan pedas kot 😂 patut laaa

Normal sis.. tp if najis baby warna grey atau berdarah better cpt2 jmp doc

4y ago

Tq sis 😘😘

Selalunya susu fm x sesuai boleh mnyebabkn berak bayi hijau

1y ago

jip

Boleh check kt post saya ttg warna najis bayi ye .

Blh rujuk ni

4y ago

Tpi kalau bukan nb hitam najisnya tu tanda mungkin ada pendarahan dlm sistem pencernaan

Normal sbb fm