baby 8bulan

Salam nk tye..sape ada pengalaman, baby sembelit and taik dia keras..camne nk buat ye? Pls pls pls

baby 8bulan
15 Balas

ikut saranan doc. kalau sembelit bagi buah bermula dari p dlm english. pear, papaya, plum.. bby sy mkn dragon fruit masa taik dia keras sikit terus ok lepas tu.. so boleh jugak cuba dragon fruit.. air kosong pun mesti bnyk minum

Bby kurang minum air ni sis..bg bby minum air kosg dan juge susu dgn kerap.. even kekdg dia tolak xnk or main2 minum.. tp kne suh minum juge... dgn bg bby mkn kismis or prune nti dia akn mmbuang dgn mudah xkeras mcm ni..

Klo menyusukan badan, banyak2 bagi air susu badan. And klo boleh jangan bagi susu formula, actualy susu formula tu ada jugak yang menyebabkan sembelit. And bagi baby juga banyak2 minum air masak.

Umur berapa sis? Kalau dh lebih 6 bulan, blh bg makan buah naga, minum air kosong. Sis bg susu fm? Atau susu badan?

sis kena elakkn makann yg bole jd sembelit..mcm ank sy kalo mkn carrot dgn kentang msti dia susah nk yak💩..

bagi baby minum air masak bnyk dan makan buah..buah naga, buah melon..the best is buah naga

Kasih makan dia buah betik tu kasih kuat dia makan inshallah licak tai dia

Susu formula ke? 1lg klau selalu bg pisang, stop dlu, pisang lg buat ank sembelit

Kesiannya dia..mesti dia nangis masa poop ni kn..bg minum air masak lebih sis..

Cer try bg minum gripe water. Tapi i x ingat baby umur brp blh ambik