DETAIL SCAN

Salam and hi ibu ibu. Ada tak yang buat detail scan, semua normal kecuali nuchol fold lebih 0.2mm. Sepatutnya 6mm je, tapi baby sy 6.2mm. ada tak yg pengalaman mcm ni? saya dah nk masuk 24weeks. Pls help.

2 Balas

scan swasta ke? ada x disuruh rujuk ke doc? klu ada insyaallah discuss dgn doc dlu.

9mo ago

hospital half gov, ni doc biasa, then hbs checkup dia call pakar, pakar kata normal sbb baby tgh membesar. tp still dia suggest buat NICC utk check darah ibu utk detect abnormal baby n byr rm800.

doc cakap apa? kalau normal doc akan cakap normal. and kalau abnormal doc akan bagitau.

9mo ago

ikut kn tk normal sbb normal dia hnya 6mm. tp baby 6.2mm. lebih skit dri biasa. ni dok biasa, then hbs checkup dia call pakar, pakar kata normal sbb baby tgh membesar. tp still dia suggest buat NICC utk check darah ibu utk detect abnormal baby n byr rm800.