Detail scan baby

Salam hi nk tanyaa. Kalau nk nmpk muka baby detail scan , week keberapa eh? Saya bru 20w . Agak2 nmpk ke?#ingintahu #firstbaby

11 Balas

sy buat detail scan +5D masa 23w dh nmpk muka baby tp baby duduk xdiam suka tutup muka.. tp seeloknya lbh dr 23w la klu sis nk buat.. sbb 23w baby kecik lg klu nk scan 5D takut xnmpk muka baby sbb kdg baby duduk xdiam nk ambk gmbr susah.

Saya buat masa 23week, sampai sudah baby tak bg kerjasama 😂 muka nampak separuh je & jantina tak nak tunjuk.. last2 redho jelah tgu baby keluar.. now dah bersalin dpt baby girl.

Atas klinik kan.. yg sy jumpe sume 23 - 28 week gitu.. sy pun duk nunggu giliran nk buat scan details + 5d..kene appointment.. kene survey.. kebanyakan xleh walk in..

Kalau nak 5d yang nampak muka tu kena 24 minggu ke atas dr kata. Kalau details scan biasanya masa minggu 20

kalau nak nampak lagi cubby time 28week . tu doc suggest la . baru rasa geram nak tngok . huhu

sy buat masa 22w dah nampak dah muka baby..tu pun bgantung pd kerjasama baby..hehehe 😁

2y ago

aah..detailed scan 2d je 🙂

minggu lepas scan baru 19w. nampak mcm boy.

jika baby bg kerjasama, boleh nmpk. 😊

kalau 5d selalunya kene tunggu 24w keatas

masa sye 18 week dh buay detail scan..

2y ago

dh nmpk jantina ke 😍