1st bby

Salam nk tanya klo tiba2 kua drh ckit cm nk piod 2 normal kew or tanda2 keguguran. Xde ketulan cuma drh ja mcm mle 1st piod kt paintes. Lps pkai pad xde plk. Tp de rse sakit kt ari2 #7weeks

12 Balas

Jgn jadikan pendarahan tu satu benda yg normal. Doc sendiri ckp pendarahan awal kehamilan bukan satu benda yg normal walaupun salah satunya sebab implantation, tapi peratusnya sangat rendah. Kebanyakannya sebab ancaman keguguran

Selalunya kalu awal awal preggy,mmg akn ada darah kluaar sikit . Tanda rahim kita dah nak mgembang sbb ada baby.. tapi sis boleh ja p check kat doc.. utk tau kepastian ..

Sama mcm sy sis..kua darah...rsau jgk xde pglmn sblm nie..nie dah 2 kli scan alhamdulillah bby ok je..doc bg ubt kuatkn rahim dan bykkan rehat

Banyakkan rehat. Jalan slow2. Baring je sis untuk permulaan kandungan ni. Kerja rumah jangan buat lagi. Baby tak kuat lagi tu.

5y ago

Sama. Enjoy ur pregnancy

Kalau keluar darah tu tak normal ye mase preggy. Pegi lah klinik check. 💆

Jln terbaik g klinik atau hospital. Sy sendiri ada kt sini 😆hrp bby ok

Ada bleeding even sikit..pergi la refer doc.. jgn tggu lg awak

Kalau ada pendarahan terus pergi klinik sis

better pergi klinik sis, check. 😊

Pergi jumpa doktor dengan segera