Rambut baby gugur

Salam nk tanya.. Ada x anak mummy dalam ni yg rmbut dia gugur msa bayi? Anak Sy prmpuan usia 9 bulan.. Sy perasan lepas mndi nk minyak kn rmbut dia.. Ada gugur sikit lekat kt tangan. Sy dh mula risau. Xthu sameada normal atau tidak. Spe ada mengalami msaalah begini blh share x😥 perlu ke bawak g check up klinik?

2 Balas

Rambut anak jenis yg macam mana? Anak saya ada gugur juga, tapi sikit je. Sebab rambut dia curly & sedikit dry. Shampoo yang sesuai brand Drypers tu je, head to toe. Kalau yang lain, lagi teruk rambutnya. Kalau gugur terlalu banyak, bawa pergi check ya.

Sis dah botakkan dia ke? Anak saya masa umur 2 bulan pun banyak rambut gugur so saya botakkan sekarang rambut dia ok