Rambut gugur sewaktu mengandung NORMAL?

Hii mommy!! Nak tanya ni, normal x kalau rmbut gugur bnyak wktu pregnant?? Sbb rmbut sy ggur bnyk sngat.. jadi takut pulaaa.. #adviceplease #firstmom #newmom #ingintahu #SeriusTanya

16 Balas

biasanya depends on hormon sis .. sy waktu mengandung xda rambut gugur, kuat n tebal je rambut berbanding sblm mengandung tu ada juga gugur² sbb rmbut sy mmg mcmtu plus ada keturunan rambut menipis . lepas beranak masa baby dlm 3/4 bulan mcmtu start gugur, rambut baby pun gugur juga + cukur bantal. skrg ni baby da masuk 8 bulan da naik tebal rambut , sy pun masih ada gugur juga cuma anak rambut depan tu memang banyak sgt ikut tumbuh 😅 sy ingat xpela gugur sikit tu , yg penting ada tumbuh baru .. 🤭

sy rasa normal sbb rambut sy gugur sgt2 time pregnant smpai la skrg baby sy 6 bln baru rambut krg gugur… rambut sy gugur smpai kt dpn jd mcm botak dh even sebelum ni rambut sy agak tebal… skrg anak dh 6 bulan rambut dh kurang gugur n anak2 rambut yg baru mula tumbuh… ini semua sbb hormon je sis… jgn stres2 ok, enjoy the journey 💕

Saya waktu Bujang, sebelum hamil, pregnant anak sulung banyak rambut gugur. Nipis dh kepala. Dah bersalin pun Sama juga.. Rambut gugur di mana2. Tapi pregnant anak kedua macam jarang pulak rambut gugur. Tapi asyik nk suruh suami potong je sbb rimas rambut panjang.

normal lain orang lain pembawakan, saya since dah bertudung rambut start gugur then pregnant je rambut kuat sihat tk gugur langsung.. lepas bersalin anak masuk 3 bulan start gugur balik 2x ganda teruk 😌😌

normal , nnti lepas beranak lagi banyak gugur klau xjaga 🤣 sy klau sikat setiap hari dpt segengam rambut gugur nasib xbotak je hahaha 🤣 ni ank kedua dh ank first pon gitu jgk 😆

sya mmg dri sblm pregnant mmg ada mslah rmbut gugur. tpi dah msuk 4m ni huiiiiiiiii besepah rmbut hari2 dkt blik. bnyak lagi... dgn fasa msih melayan alahan ni kdg tk bersapu blik.

Normal kot. Sy pn mcm tu juga smpai bulan ke4 pregnant baru stop gugur rambut. Sblm tu rsa dh nk hampir botak dh 😂 . So far lepas bersalin ni xde juga gugur lg.

saya dari before prgnant lagi mmg rambut selalu gugur, masa pregnant makin teruk pulak. Dh boleh buat wig , rambut palsu dah . smpai suami pun risau Haha

sis ambil prenatal vitamins tak? kadang sebab baby dah serap semua vitamin kita, jadi badan kita tak cukup vitamin, tu yg buat rambut gugur.