Jambu Batu

Salam nk bertnye. Makn buah jambu batu bgus atau x ye masa pregnant. Sbb Baca artikel dlm Google ckp boleh sbb kn kegugurn. Tp kn jambu batu buah yg Kaya dgn vitamin C.

39 Balas

Boleh sis. Jambu batu bagus juga utk tambah darah. Sy masa pregnant hampir tiap hari makan jambu batu.

kat asiaparent ada sediakan ruangan nutrisi utk ibu mengandung. Kena rajin belek2 n baca.

Bagus utk hb low mcm sy selalu 10 je hb bila amalkan jambu Alhamdulillah maintain dah bawah 13

Mmg dri awal pregnant buat jus jambu batu + carrot + epal hijau, Alhamdulillah okay sis

Saya selalu sangat makan jambu awal awal pregnancy ni sebab memang buah favorite 😚

Lagi baguih untuk hb low..sapa2 rasa hb low tu makan la jambu batu....

Jmbu batu okay ja. Boleh naikkan bacaan hb. Tapi jgn campur dgn asam

Saya time mngandung ni klo blh hari² nk mkn jambu.. sedap😋

Waalaikumussalam... Jambu batu bagus sis.. Utk naikkan hb😊

Jambu batu bagus sis. Makanan tak menyebabkan keguguran pun.