Tekanan darah

Nak tanya mommy2 kat sini mcm mna nak turunkan tekanan darah saat hamil baru 5 ke 6 minggu huhu tadi dari cek tekanan darah tinggi sngt 156/90 huhu mohon doakan sy sihat dan baby sihat.. tq atas respondnya

1 Balas

Sis ada makan ubat darah tinggi x? Sy sblm pregnant memang ada darah tinggi and masa pregnant ni doctor kasi ubat Methyldopa. Memang ubat darah tinggi yang mild utk org pregnant. Rasanya baik sis pegi clinic nnt diorang akan rujuk pakar, sebab diorang akan kasi ubat cair darah kalau darah terlalu tinggi. Saya doakan sis and baby sihat dan selamat insyaAllah

2y ago

InsyaAllah didoakan semoga awak & baby baik2 sahaja aminn❤️