HELP ME!

Salam. Nak tnya, sy preggy 33weeks. Normal ke celah kangkang ngn tulang pinggul sakit2. Kadang tak selesa langsung. Nak tdo pn susah skit. Pusing2 ada je yg x kena. 1 lg ssh nk tdo malam. Huhu

12 Balas

Yes nomal. Saya minta suami saya belikam yoga ball. Sebelum tido mesti duduk atas yoga ball tu golek2 dulu... Selesa sgt pinggang lepastu. Sambil2 lipat kain pun saya duduk atas yoga ball

4y ago

Brapa rm ye yoga ball tu? Mahal x?

Samaaa 😂 Dah senja je duk termenung mcm mana nk tidur mlm. Panas berpeluh smpai basah baju.. Semoga dipermudahkan semua urusan kita.. amin.

4y ago

Penangan hujung hujung cmni kot 😂 rasa mcm nk suruh kluar skrg jee 😅

Ya normal, saya pun dah 33 week sekarang ni. Memang susah sangat nak tidur sebab sakit belakang, pusing kanan kiri semua tak selesa. 😅

Sama dgn saya sis saya pon 33week sakit celah kangkang tulang pinggul rasa ngeri ii kaki setiap malam kram 😭😭😭

4y ago

Huhu. Smga dprmudahkan sis. Alhamdulillah sy sekali je pnh cramp. Cme sakit.celah kangkang & punggung je xtahan

Normal..byk kan senaman ringan..bg longgarkan sendi2 n urat2 kita tu..blh google senaman regangan utk trimester ke3

4y ago

Ok

Sama! Kangkang sakit betul. Tidur 1 posisi je mengiring kiri. Kalau tidur pun asyik terjaga je

normal tu...nak tampung berat baby semua..buat senaman pregnant & ambik kalsium cukup

Nurse kata normal... 😊😊 seksa nk pusing n bangun ... Sabar je lar 34 week 😉😉

4y ago

Huhu.. Kdg trlupa pusingkan badan cpt2 trasa azabnya

Normal sbb baby nak membesar dan rangka kita merenggang..

Mmg pown sis pown SME MCM 2 Gak. .