barang2 bby

Salam , Nak tnya ' smua barang2 bby yang nak kne bawak pi hospital mmg kne letak dalam plastik bag ke dlu ?? Sya skrg dah msuk 37mnggu ' insya allah smua brang ready dah Tp bila tgok2 org lain dorang susun dlam plastik dlu Saya tak tau ap2 lgi bab bru first time ??

barang2 bby
27 Balas

Klu pengalaman sy dlu mse kt hosp nurse cume mintak pampers je...yg lain smua pakai hosp punye...siapkn spasng untuk balik je nnt...pampers kena lebihkn...sb bby byk mbuang...

Biasanya letak dlm plastik supaya senang nak amik. Dah siap label day 1 day 2. So nanti sis atau suami tak kelam kabut nak amik barang2 baby dalam beg.

Saya letak.dlm.satu plastik,set baju,barut,pampers,bedung..nanti sakit nak bersalin x la gaduh2 nak cr dlm beg..ambik je bwk pi dlm labour room

Tak semestinya sis. Saya sebelum ni packing letak dalam satu beg je. Takde plastic2 beg pun. 1st baby juga. Yang penting kemas 🤗

Xletak pon xpe. Plstik beg tu nmpk kemas mudah..klo laki pilih sng. Xlah terabur dia sauk semua..kang bju lain sluar lain.. 😅

4y ago

Ikea, mydin, jaya grocer, aeon, daiso

Asing kan siap2.. Saye penah suruh hubby amikkan swaddle.. Die baginye saye towel.. Sis redho je terangkan die yg mne satu.

4y ago

Laki ni.. Tunjuk time tu.. Time tula die ye faham.. Pusing kjap lagi lupe dah.. Tabah la🤭🤣

Sya dh pack smua brng.. Kesian suami nnti klng kbut x tau nk bwa apa.. Smpai Jr msa nk bslin angkat Jr beg 😊😊

Packing siap2 sis nanti senang xkelam kabut tulis kt plastic tu untuk labour room,day1,day2 😉

saya pun hajatnya nak letak dalam ziplock. untuk memudahkan kerja suami mencari 😅

Packing nak nampak kemas saja .. nak memudahkan suami atau nurse yg ambil nanti ..