bersalin lebih due date

Salam nak tanye...sape ade pengalaman bersalin lebih due date?????

1 Balas

40w4d..pujuk punya pujuk akhirnya baby setuju nak keluar sebelum mama kna induce..masa 39w da kerap false alarm tapi sakit2 pastu hilang..berlarutan sampai 40w pn baby xde tanda2 nk keluar. Last2 mama pujuk cakap2 ngan dia smpai 1 hari tu kita ngan husb jalan2 kat mall sbb org kata bykkan bjalan..tba2 kita rasa cam panas je. G toilet rupanya da turun show lendir+darah. Nasib mmg beg da standby dlm kereta buku pink pun mmg bwa je ke mana2. Smpai hosp da buka 4 cm..