kenapa keluar darah warna koko muda..?

salam nak tanya..kenapa ada darah warna koko muda..kandungan sy baru 6 week

10 Balas

Waalaikumussalam.better sis jumpa doc.pengalaman sy,even spotting sikit pun saya direct ke hospital.dr spotting to bleeding,akhirnya gugur.ni hari ke dua berpantang.

sy masa 6 7week keluar drah jgk.. tapi tak pi check pun..lama2 makin banyak last2 gugur ...baik check awal2 ye..bnyakkan rehat

sama dgn sya 6 week baru cek td ada kuar darah.. takut juga.. sb sy bkjra mmg byk bgerak.. hmm harap baby ok...

Pergi check jumpa doktor ASAP sis. Myb disebabkan oleh kencing kotor atau sebab2 lain. Hrp kandungan sis baik2 saja.

mgkin misscarriage threatening, cpt2 jmpe doc if ade heartbeat maybe doc akn bg ubt kuatkan rahim.

Sy ada bleeding jg, sehari je. Doc kata xde apa2. Alhamdulillah, lahir sihat anak sulung

2y ago

knp ye?sebb sye pon sme lpas bleedng kluar wrna koko.

Sy cmtu gak mse 7 weeks.. observed dlu tapi Kalau da bleeding baik jmpe doc..

Implantation blood tu

Tapi nurse ade pesan kalau keluar darah cepat2 kena pergi kt emergency

sy tak keluar darah. . .tapi keputihan. . cuma warna koko . sy pon pregy 6week

5y ago

Sama dengan saya.. 6w keputihan koko. 7w spotting + bleeding. Ngam2 8w gugur.. Better sis consult Dr. 🤗