penggunaan stokin

salam.. nak tanya umur berapa ye bayi tak perlu pakai stokin dah? anak saya dah 4 bulan

15 Balas

Terpulang pada puan.. Nak kenalkan anak dgn sentuhan, rasa pelbagai permukaan, boleh je tak pakai stokin. Sejak anak saya dah cuba2 nak merangkak, saya pakaikan stokin pada anak pd waktu malam dan keluar shj.

Terpulang puan. Kalau keluar atau waktu malam disyorkan pakai stokin. Waktu siang atau bermain untuk baby 4 bulan ke atas, boleh buka stokin. Supaya dia boleh rasa apa dia pijak atau pgg kaki dia. 👍

Terpulang pada Puan. Fungsi stokin ni untuk mengelakkan baby daripada sejuk. Baby saya 3 bulan tak pakai stokin da. Bila keluar sahaja baru pakai stokin.

mse sy checkup dgn misi,time tu ank sy bru 3bln..dia ckp tk pyh pkaikn stokin da..sy tk ikut sngt 100% klau cuaca sejuk,dgn tido mlm sy pkaikan.

anak sy 4 bulan masih pakai. sbb bila pegang kaki mmg cpt sejuk. kadang mcm pucat kalau xpakai sbb sejuk. kalau cuaca panas sy buka

Dalam pantang je.. lepastu stokin lesap.. lepastu hnya pakaikan waktu hari sejuk atau waktu malam nk tdo

saya hanya pakaikan stokin bila keluar rumah dan waktu tertentu je mcm cuaca sejuk.

Kalau anak saya dah 5 bulan pun pakai stokin tapi selalu nya malam dan bila kaki nya sejuk

terpulang. ank sy pon pkai kejap je tk ingt berapa bulan. sarung tgn lngsung tk pkai 😂

anak saya tiap mlm pkai stokin sbb dia xsuka selimut. siang2 pkai klau kluar rumah je