susu IBU mengandung

Salam ..nak Tanya tahu Tak susu IBU mengandung yang boleh menaikkn hb,menormalkan bp Dan sesuai utk kencing manis.

2 Balas

Susu HL ok. Dia kene makan makanan lain jugak x boleh bergantung pada susu semata. Klu kencing manis kurangkan nasi dan benda2 manis. Untuk hb low tgk rajah tu. Milo, kopi, teh kene elakkan.

Mkn buah oren sunkist pastu sayur hijau yg tggi iron... Nurse sy ckp. Sy try btul laa skrg hb sy naik dri 9 brp tah naik 11.5. Hb low ni sbb kite kurg iron/zat besi dlm darah.