Tips hilangkan loya & mual 9 weeks pregnant

Salam nak tanya, sy dh 9 weeks pregnant . Alahan saya teruk mualnya , loya muntah. Ada tak tips untuk legakan ni semua ? Sampai rasa taknak makan tp paksa takut masuk angin . Berat saya pon turun.

2 Balas

mertua sy amik sebiji limau purut dan kikis2 kulit guna sudu dan bg sy cium. wahh sedap n segar je lps bau. sblm tu mertua sy mkn seulas durian dlm kete. sy tak boleh bau durian dlm kete. mengandung ke tak mengandung ke mmg jenis takleh bau. tp lps limau kena kikis terus hilang bau durian dlm kete. mungkin boleh cuba la tp lain org lain ragam mabuknya