Buku Pink klinik swasta vs kk

salam nak tanya.. sy da buka buku pink kt klinik swasta & baru strt check up kt klinik swasta tp sy ada dgr musim covid ni betul ke if ibu mengandung yg terkena covid hosp swasta tak nak handle & tolak kes ke hospital gov ..so buku pink kt swasta tak laku & nak kena ada rekod buku pink kt kk pula..betul ke?? #advicepls #pleasehelp

4 Balas

kalau boleh buat la buku pink kt kk sebab lebih details, kalau buku pink kk tu nak bersalin swasta atau kerajaan pun boleh. buku pink swasta pun sama kalau tak silap, boleh je nak bersalin swasta tapi atleast kena ada checkup sekali dua. apa pun boleh call atau pergi ke kaunter hospital yang awak nak bersalin tu tanya lebih details. pasal covid tu ye kawan saya sepatutnya bersalin swasta, check up pun klinik swasta tapi sebab kena covid dorang tak terima so dorang tolak ke hospital kerajaan.

2y ago

ok thnks ya 🥰