bengkak susu

Salam. Nak tanya, saya df baby. Baru habis pantang. Masa dalam pantang tak pernah bengkak susu. Cuma jadi baru2 nie. Macam mana nak pulihkan ye? Nak kena perah ke? Kalau perah susu tu bg kt baby guna botol ke? TQIA.

9 Balas

Maksudnya susu dah mula produce banyak. Memang kene pump keluarkan susu sampai kosong/lembik breast baru lega. Urut atau tuam dulu sebelum pump. Seeloknya pump and simpan stock manatau nak bagi pakai botol ke nanti. Kalau nak df lama then susu tu boleh je buat untuk baby mandi atau campur dalam makanan dia nanti bila dah start makan. Tak perlu buang. Rezeki susu banyak. Tak kisah la cair ke pekat orang cakap. Susu ibu adalah rezeki and terbaik untuk anak kita.