Boleh ke makan nenas ??

salam , nak tanya pada ibu2 sekalian . Boleh ke kalau tengah pregnant makan nenas ? nenas yang betul2 dah masak . teringin sangat . ?

10 Balas

Saya pon teringin, tapi xberani nak makan. Cuma harituh, husband beli piza hawaian...saya kutip makan nenas 🤣 pergi kedai makan, saya nampak pajeri nenas yg macam terlebih masak, saya ambil yg tuh. Sedap betuii.. Nak amik yg fresh2 saya xberani, takut apa2 lak dekat baby

Puan dah minggu ke berapa mengandung ya? Sebaiknya jangan la puan. Tapi kalau dah 3rd trimester makan la sikit sepotong kecik buat lepas mengidam.

Sama la saya pon .. dri awal pregnant tingin sngt9 nk mkn nenas .. tp xberani nk mkn .. skrng dah 6 bln .. pon xberani mkn lg

Kalo kandungan lg baik xpyh la..kalo dh trmster 3 bleh ja mkn sikit2..lepas dari teringin

Kalau dah masak btl...blh mkn tp berpada. ..ckuplah skdr lps tringin

Boleh sis tp dlm quantity sikit jer.. sbb neneas nie bahaya

Mkn pada2 sis.. Sy dlu ngidam nenas jgk.. Mkn ptg kecik2

Saya mkn..tp sikit je la..buat rasa

Makan jela, tapi berpada2

Sy mkn sikit je..