Baby 4 Bulan Kerap Berak

Salam, nak tanya, normal ke baby 4 bulan kerap berak? Sehari 3 4 5 kali.. Poo poo warna kuning, kdg2 kuning campur hijau.. Baby full susu badan.. Kadang2 baby berak nampak macam meneran, tapi poo nya cair je.. Cara teran mcm sembelit..

3 Balas

Mcm berbuih x? Kalau berbuih maknanya baby x cukup hind milk. So kena bg dia nyusu lama sikit. Kalau baby nyusu dpt foremilk je dia akn asyik nk nyusu sb x puas tu yg poo byk kali tu dlm shari n nmpk cair + berbuih. Ni ats experience sdiri. :)