Pil perancang 😢

Salam nak tanya kat sini siapa amek pil perancang??? Cara makan pil tu yg betol mcm mana? Sbb nurse yg mula2 bgi sy pil tu suruh makan cth la mkn pkul 10 esok dan hari seterusnya kena makan pkul 10 jgk.. misal kata tertinggal sehari yg smlm punya terus jangan amek yg semalam punya tu kan?? Kita teruskn makan pil tu utk hari seterusnya... Tpi td sy g klinik nurse ni plk ckp pil tu jangan tinggal satu pon..yee mmg pil tu tkleh miss kan..ok skrg mksud nurse tu kalau tinggal ubat smlm punya (cth hri selasa) keesokkan hari (rabu) kita baru teringat pil smlm tk makan pastu kita teringat pagi(cth) tk makan pil smlm punya.. pastu nurse tu suruh makan jgk pil tu pagi pastu malam makan pil mcm biasa.. kira hari rabu tu mkn pil 2 kali... Boleh ke mcm tu?? mana satu yg betol?

2 Balas

betullah tu.. saya mkn pil perancang dah 18 thn. pil perancang ada 21 biji so kena ikut circle mkn tu. Lps 21 mesti dtg bulan dan mkn balik lepas 5 or 7 hari dtg bulan.Ikut apa yg nurse or doktor sarankan ambil. Mkn pil perancang nie kena displin x blh miss pun. Mcm saya compulsory tiap2 mlm sebelum tido ambil pil nie. Lama2 dah biasa n jadi rutin.

4y ago

yer.. kalau miss tue yg susah.. mmg kena displin. saya ambil dari anak no 2 smpai 18 thn br saya preggy balik

tu*?