Ubat panadol

Salam. Nak tanya kalau tgh pregnant boleh ke makan panadol sbb sakit kepala 2,3 hari dah#ingintahu

8 Balas

kalau saya x berani nak makan 😅 saya selalu lau rasa demam pergi klinik je, ckp kita preggy..pastu makan ubat yg Dr bagi.. harituu saya pergi, tgk dosage ubat demam yg Dr bg tuu dia mcm kurg sikit dr panadol..

2y ago

tq awak info tu ❤

doktor bg makan..panadol adalah ubat paling selamat .kalau sakit bdn pon panadol..jgn makan pain killer ..kalau jmpa doktor pon bg panadol(paracetamol)

2y ago

tq awak utk info ❤

Boleh.. asalkan jngn overdose. Sakit kepala normal.. minum air kosong dan tidur secukupnya . klu TERLALU sakit, jumpa doc ya

Saya cuba elakkan makan penadol ms pregnant..sebab sy ni pun jenis mkn penadol kalau sakit kepala..saya just sapu vicks dan urut2 d kepala sj

2y ago

tq awak utk info tu ❤

Boleh. Panadol selamat nak makan time pregnant. Jangan lebih 4 biji sehari

Alahan agaknya tuu. Kalau nak makan pun panadol biasa/paracetamol shj

ok. tq semua ats info ❤

paracetamol bole makan