Sentiasa lapar

Hi salam nak tanya, baru 4week. Memang normal ke sentiasa lapar. Saya makan nasi tengahari. Petang pun makan nasi. Lapar sangat rasanya. #firstmom #bantusharing #pleasehelp #ingintahu

17 Balas

makan lebih sikit sis sebab pregnant baru 4 week. Nanti dah 8 week keatas start mula alahan makanan susah nak masuk.. lepas makan termuntah lah, belum makan lagi tekak dah rasa rasa loya. kebanyakan ibu2 trimester pertama ni berat badan turun. kalau dah trimester kedua ketiga nak mengunyah je memanjang

iyer normalll,jgn risau. kalau lpas waktu mkn utama tu rasa nk mengunyah, boleh je mengunyah, tp pastikan yg dikunyah tu adalah berkhasiat. biasanya buah2an, kismis atau kekacang lah yg paling senang dan berkhasiat utk dikunyah. pastikan stok sntiasa dibawa kemana2 ya.hihi!

normal awak.. mkn je kalu rasa lapar.. tp kene control la jgk tkut berat naik mendadak😆😆 mcm sy ni berat turun sbb xselera sgt nk mkn alahan masih teruk lg wpun dah 19week.. sampai doc pun bebel berat sy turun skrg kene usaha naik balik kene paksa makan

Wasalam. Normal. Tapi macam dr saya ajar, makan dengan kuantiti sikit tapi kerap. Jangan pulak sekali makan tu sampai senak sampai ke dada. Tak boleh ya sis. Walaupun tengah pregnant, berat badan pun kena jaga. Kena kawal makan. 😉

normal sebab badan kita guna banyak energy untuk pembentukan baby dalam perut. bila lapar, makan je sis. tapi makan kena beringat, tak ada istilah makan untuk 2 orang ya, especially awal2 ni. nanti berat naik mendadak risau GDM pulak

kita mengandung berkongsi segalanyam tenaga, darah, nafas semua la. apa kita mkn dia pun mkn tau. benda tu normal je tpi jaga² jgn naik mendasak. or jgn maintain or jgn turut bert bdn hahaha nnti semua tk kena time checkup nnti

jgn x kawal mkn plk😂. nt dh msuk trim2-3, lgi brganda2 rsa nk mkn tu😭😭😂 tp sy trim1 mmg lgsung xda mkn nsi. 12w msa hlg alahn bru prlhn2 selera dtg . msa tu brat 58 je, msuk trim3 je dh 70 lbh 😆😆 skg 37w, 78kg

Normal awak, makan je. Saya first trimester walaupun ada alahan tapi lapar sentiasa, saya makan je paksa. Tapi berat turun. Masuk 19w naik balik 2 kilo 😆 good luck mommy!

Sy pun beberapa minggu lepas, lapar. Sampai nangis2. Sbb rasa dah makan, tp lapar lagi dan lagi. Gisauuu. Lapar tapi taktau nak makan apa. Huhuhu. Layankan je puan. Heeee. 🥰

Normal. Saya makan nasi 3 kali sehari. Pagi petang malam. Saya lngsung takde alahan. Boleh mkn semua. Tapi berat turun dari sebelum mengandung 😅