TTC 3 years 2 miscarriage

Salam. Nak tanya ada siapa2 tak kt sini yg ttc. Boleh share berapa lama dah korang ttc ya? ☺️ Or any tips mcm mana kta nk naik kan chances pregnant? Cuma saya sampai skrg still tak reti pakai opk. Check kesuburan smua dah buat. Actually hormone progesterone rendah tp bila latest check mcm dah 2 angka dalam 14.5 mcmtu doc kata within normal average. Doc kata no another appointment dia suruh conceives naturally. Ada tips tak nk naik kan hormone ni? 😊 saya ni ssh nk manage stress sikit2 rasa nk stress walau benda kecik 😌

2 Balas

saya ttc 6tahun , scan rahim ok cantik takda apa2 masalah suami pun ok .. pastu doc suggest turunkan berat maybe sebab terlebih gemuk jadi lemak2 tu tutup saluran untuk mengandung .. saya exercise turunkan berat , berat dah turun still tak boleh pregnant , saya datang kk lagi cerita pasal period tak teratur nak merancang untuk hamil then misi buat cek ambil sampel dari bawah dia cakap banyak keputihan dan result normal .. misi cakap keputihan ni maybe salah satu faktor saya takleh pregnant then saya usaha guna ubat yang mak saya rebus cuci luar dan minum dari dalam alhamdulillah ada rezeki pregnant tahun 2020 ..

2y ago

Alhamdulillah. Saya pula underweight 😅 doa kan ya 😊

kena pandai manage stress. doc selalu pesan nak pregnant n pregnant lady x elok stress. try guna opk utk kesan wktu subur. buat hari2 satu hari 2kali. 1pagi 1mlm. wktu yg sama setiap hari. buat bila habis period. and kena catat. bila opk line tu terang dua², boleh bd. boleh mkn makanan yg tinggi progestrone, labu, brokoli, bungakobis. boleh google nnti. byk lagi.