Pemeriksaan Gigi

Salam nak tanya, ada effect ke kalau takbuat pemeriksaan gigi sewaktu pregnant? Saya trauma takut taksuka doktor gigi. Helpp 😭

8 Balas

Kalau gigi cantik, bersih, takpergi pun takpe. salah satu kene buat check gigi..doktor/nurse takut gigi problem atau gusi berdarah sewaktu mengandung. lagi2 trimester pertama. kalau ada karang gigi. diorang akan buang. sebab trimester pertama selalu nya kejadian morning sickness berlaku kepada 90% kpd ibu mengandung. takde selera makan 1hal...bau mulut 1hal..nak termuntah je..utk memgelakkan muntah salah satu nya check gigi kasi doktor tengok..nanti ada apa2 berpunca nya bau mulut../gusi berdarah..doktor kasi tau..just my 2cent