barang keperluan baby

Salam n slmt ptg warga tap , Nak tanya termometer n nasal aspirator harus beli ke utk keperluan bby ? Tkt beli nt xguna pulak . Tp bila google checklist brg bby . Majoriti smua ada tulis 2 brg ni . Penting kah ya??? Sori xbrp pasti sbb first baby ni

6 Balas

Sye beli thermometer utk check suhu baby incase die demam boleh tahu suhu. Then long term use kite pon boleh je pakai jugak. Nasal aspirator and sterimar pon sye ade sbb baby baru lahir mesti kene selseme and tersumbat hidung.

Ada bajet lebih boleh terus beli. Klu bajet ketat, lps bersalin bru beli. Nasal asp lebih penting dr thermometer wktu awl2 lahir. Sbb kdg2 air ketuban x klr habis so baby akn bersin atau nafas dia akn berbunyi sikit.

Sgt penting.. baby sy 2 weeks old, ada selsema sikit.. boleh pakai nasal aspirator dh. Mudah nk keluarkan hingus dia. Thermometer pun penting utk monitor suhu badan baby.. especially musim2 skrg ni 🙂

for me, dua2 penting dan akan guna 😊

Bagi sy dua2 penting..

Sgt2 penting..