Checklist barang keperluan ke hospital

Salam..mommies semua boleh x bg contoh keperluan brg yg perlu prepare utk dibawa ke hospital nnti..first baby..xth apa yg perlu dibawa nnti..tqsm

1 Balas

Ibu - ic, buku pink, cash on hand, sepersalinan pakaian & tudung utk keluar wad, pad maternity, undergarments, toiletries, powerbank, botol air, selipar toilet. Ank - 4 psg baju seluar mitten booties, kain bedung, pampers. Dkt wad ibu akn pkai pakaian hsptl shj. Pampers, pad bawa extra in case bby or ibu kena tahan wad lebih lama dari biasa. Lagi satu, barang kemas jgn pkai lngsg. Klu hilang xdpt nk cari.

2y ago

Bawa saja dlm RM50. Kot2 awk nk minta nurse belikan apa2 keperluan yg xckup. Ini guna time emergency saja. Klu suami blh bawa kan, its ok. Lg satu - wet tissue. Utk bersihkan poo or pee bby masa dkt wad