Sakit belakang

Salam n hi mommies.. sy skrg dh 13weeks+. Normal ke sy sakit sangat kat bahagian gmbr ni(rasa kat tulang belakang bahagian bawah wrne merah tu.. bukan pinggang) Kalau bangun tidur kene perlahan2. Or even gerak sbb bila trus gerak or bangun rasa mcm electric shock, sakit sangat2. Takut pulak slip disc or ape. Ada yg pernah kene mcm sy? Sy ngaku kdg posture sy bongkok basuh baju esp, xbetul. Tp this time sakit bukan kaleng2.

Sakit belakang
4 Balas

Sy mmg jenis sllu jage posture n sllu dduk tegak even before pregnant.. mase sy 13 weeks sy sakit dkt tulang tgh bontot tu.. tp dr ckp sb rahim makin mengembang sb tu.. sb bt keje dduk lame so mmg pressure kt ctu.. so dr suggest tuka position.. tp xreti la plak nk bt keje smbil baring 😂 mmg tiap 10’minit sy bgn dr kerusi..

1y ago

boleh try tips ni..tq sis

Salam. Masa saya hamil pun pernah kena sakit. Tapi kalau sakit yang terlampau sangat Alhamdulillah tak pernah masa usia kandungan macam mommy. Cuba refer doktor masa check up tu

1y ago

okay tq ya sis

Rase normal kut sbb syg pun 13 week lebih skrg ,pinggang mcm nk patah nk nk sy bekerja banyak duduk je kan

1y ago

betul2.. byk duduk je kt tmpt kerja

mungkin ada pelvic girdle pain? sebab terlalu awal utk sakit pinggang smpai mcm tu.. jumpa dr utk kepastian

1y ago

alright nti sy inform dr next checkup