Period delay 70hari++

Salam n hi mommies. Selamat berpuasa. Smg dpermudahkan urusan msg² ?. Nk share sikit kisah sy lewat datang period yg sgt lama. Bg sy. Sbb xpenah mcm nie walaupun cycle sy agak lama..sekitar 40-50hari. (Disclaimer: sorry. Story nie pjg. Happy reading?) Kalini period delay lebih dh 2bulan(60hari++). Mula risau. So, awal april(sekitar 5hb) try g check dgn doc. Scan dgn blood test sume doc dh buat. Tapi doc ckp xde pape. Scan pn masih ksg. So ok agak kecewa d situ. Mengharapkan period datang dgn cepat jela time tu. Terdetik dlm hati smg tahun nie dpt merasa puasa penuh..period dtg n habis sblm bulan puasa. Tup² hampir 2mggu kemudian period x dtg jgk, so 17/4 sesaje decide utk cek dgn hcg kit je..ni pon sbb sehari sblmnya ternampak upt time dekat cashier..haha. so keputusan nya.. Naik faint line! Mmg terkedu kejap. Mcm percaya dgn x je. Sblm ni penah cek n result mmg jelas 1 line je. Lucu bila teringat sbb siap buat dunno je tgk faint line mcm tu. Lagi² bila Husben tgk n dia x percaya. Siap cakap jgn mengharap. Ohh maii ?. So bila xpuas hati dgn faint line..try test upt lg skali pd 20/4, tp kalini guna yg CB. Nk yakinkan husben punya psl.. siap beli yg digital! Fuhh semangatt! Alhamdulillah result kalini mmg dedua happy n syukur. Husben tekejut masih in denial. Dia entah brape kali tanya 'are you sure?' bila dia bukak mata tgk CB kit ni waktu surprisekan dia? Moment yg no words can describe bila dh berkahwin kan. Dsebabkan suami masih in denial, cek lg 22/4 n tadaaa baby buat surprise. Naik terang 2line ?. Alhamdulillah rezeki Allah nk bg. Agak risau dsebabkn byk faktor. Tp yakin..Allah bg msti tepat pd masanya. Waktu yg kita dh ready sebenarnya. Niat nk puasa penuh thun ni pon terpaksa dlupakan??..bila try puasa day 1, terasa sgt letih bila dh lepas waktu zohor. So decide utk x puasa thun ni. Lgpon baru 1st trimester. Redha je. Husben siap pujuk xpe thun depan blh ganti. Skarang fikir utk kebaikan baby je. Doakan smg kandungan sy sihat n smooth pregnancy ya.?? Skrg blom tahu lg baby dh brp week. Konfius dgn result CB n last period. Tgh tggu husben off day baru nk g scan lg dgn doc . Smg yg tgh menunggu utk ada baby.. jgn putus asa? sy penah merasa kecewa tu. Teruskan berdoa n usaha. Jg pemakanan jgk. Oh ya. Klo stress.. cepat² kawal tau. Awal² thun sy penah stress sampai hari² nangis. lgpon..sgt x elok utk badan yg tgh prepare nk pregnant. Tq for reading ❤️

Period delay 70hari++
30 Balas

Alhamdulillah tahniah sis 🥰🥰 jaga kandungan ye.. situasi kita hampir sama cuma period saya regular tapi saya dah ttc hampir 4 tahun.. suami sy pun denial at first tapi lepas check upt dekat klinik baru dia percaya😁😁 betul tu Allah akan bagi rezeki tepat pada waktunya.. bersyukur sangat2.. x pe sis puasa boleh ganti.. sy pun dari first day puasa sy x puasa pun.. sebab memang x larat.. sama2 la kita jaga anugerah Allah ni dgn baik 😘🥰

Tahniah 🥰🥰 kita sama... Delay period 70hari++ bulan 2 check -ve. lepastu tak nak mengharap sgt. Tunggu je sampai awal bulan 4 tak period juga, then 6 /4 saya demam teruk, sampai 2 kali berulang p wad kecemasan. badan rasa tak selesa sgt, lain macam rasanya. Lepastu sy beli CB, bila check result 2-3 weeks... Then last week scan dah 7 week. Ada heartbeat. Alhamdulillah. Syukur sangat sangat rezeki terindah dari ALLAH SWT.

Hii 17/4/2020 tarikh saya pun check upt and i got positive results huhu pastu. 25hb check guna cb digital huhu pregnant 3+ means 5weeks keatas sekarang dah hampir 2months dah scan baru nampak kantung next scan lagi 3minggu hihi tak sabar kalau kira ikut last period baby dah 8weeks masa 27hb..so now dah hampir 9weeks edd saya december so take care tau semoga baby kita sihat.

Tahniah sis... Sya pun da masuk 70 hari belum haid. Tapi kerap kencing, cepat penat, kuat bepeluh (badan rasa panas bila senja), rasa mcm sengugut dan sakit pinggang.. Ahad tu ada cek tp belum nampak double line... Doakan saya juga ya.. Ttc hampir 3 tahun.

Alhamdulillah tahniah. Harap2 saya pun macam sis jugak. Now period late sudah 81 hari. Check upt - ve. Dh g jumpa doc swasta & kerajaan. Result semua sama. B4 sis nak check guna upt tu, ada symptoms x?

4y ago

Tq . InshaAllah. Ada rezeki tuk awk nnti. Simptom biasa je mcm nak period.. cepat letih dgn breast tenderness plg ketara.

Ttbe lega baca ni. Sbb sy pun dah delay 55 Hari. Tak normal utk sy period tk dtg. Bile cek negatif. Nnti mmgu depan nak test lagi. Hehe

Alhamdulillah tahniah sis. Doakan saya cepat merasa situasi ini. InsyaAllah.

Alhamdulillah..tahniahh... xpe usia baby nnt based on scan je. Jaga diri..

Semoga dipermudahkan segala urusan sepanjang pregnancy nii 😄

Alhamdulilah syukur.. Tahniah sis happy for u 💐