mkn sushi

Salam n hai semua...sy nk tnya betul ke awl peggy xleh mkn sushi..ke ikn salmon yg xmsak sja..sbb sy teringin nk mkn yg tempura member2 semua xbg mkn lg..

12 Balas

sushi tempura udang tu boleh sis.. sy kerap g sushi king awal pregnancy. tp sy tak mkn yg salmon tu walaupon teringin sgt. sy mkn yg fully cooked je. masuk 12 minggu sy mkn unagi jugak. hahaha.. tempting sgt, lgpun sy cek tgk banyak artikel cakap belut bagus utk kesihatan. tp mkn sepiring jelah. just bg hilang craving. tp sushi salmon mmg tak sentuh. mkn yg masak je tau sis.. kacang edamame tu pun bagus.

Jangan makan yang mentah atau separuh masak. Nescaya nanti cirit-birit dan perut memulas. Pengalaman sendiri makan yg salmon nishoku, tak banyak, 1 pinggan tu ja, esoknya terima kesan 😵. Alhamdulillah mujur kandungan tak ada apa-apa. Memang tak makanlah lepas tu. Tak berani ambil risiko

5y ago

Yeke..alhamdulillah baby ok ya...tq info sis

Yang tak masak / half masak bahaya untuk kandungan sis. Kalau tak hamil takpe antibody kuat lagi, kalau mengandung takut effect pada baby.

Makanan tak masak mmg xbole sis..tolak tepi teringin yg bole memudaratkan badan dan kandungan..

Wkumsalam...memng x bolh sis mkn sushi semase preggy...x elk unt kandungan kita..❤🤰

Sushi boleh makan to pilih yg fully cooked je sis.. salmon tu mmg raw..

5y ago

Ooo...ok tq sis

Boleh makan yang dah masak jeah mommy yang tak masak lagi taklieh

kalau yg tak masak tak bole sbb bacteria..bahaya untuk bby..

5y ago

Ok..baik..tq sis

makanan tak di masak or xdi peroses perlu elakkn ya

Smua mknan yg tak brapa masak tak boleh mkn...