Susu formula

Salam n hai mommies. Sy nak tnya brp sukatan susu utk umur 2tahun 6bln. Abg dia dlu bff jdi ni pglmn prtma. Trima kasih.

1 Balas

kalau baru 1st time,buatkan sedikit ja dulu. 4oz utk sekali minum. kalau tak cukup buat lg 3oz. anak sy minum 7oz sekali menyusu.

1y ago

sebenarnya kalau dah 2 tahun tak wajib pun bg susu formula. lbh baik bg susu segar sbg sumber kalsium. susu tepung banyak gula. tp sy tak mampu sgt nak beli susu segar sbb lepas buka kena habiskan dlm beberapa hari,jd sy gantikan dgn susu tepung. tp dlm sehari tu anak sy minta dlm 3@4x sehari. yg selebihnya makan nasi. kalau sis masih dpt bf lg,teruskan ja. nanti sayang juga susu badan kering kalau masih ada.