PUASA ,MENGANDUN DAN MENYUSUKAN

hai semua ..bulan puasa nnt alhamdulillah,sy akan masuk trimester kedua . ada tak sesiapa sini yg pernah mengandung dan menyusukan ank tp berbpuasa ,ble crita pglmn korang n ada tips tak ? ank ketiga sy full direct bf umo sthun 8bulan .. pglmn prtama sy lekat sblum ank msuk 2tahun..sebelum ni jarak ank 4 tahun n 3 tahun.. sy tfkir ada ka yg prnh mllui pglmn mcm sy,tp dpt berpuasa .. trima kasih

1 Balas

Alhamdulillah. Apa yg penting, niat puasa fardhu Ramadan tahun ni lillahi taala. Mampu tak mampu puasa, ikut ketahanan dan kesihatan diri juga kandungan. Diri Tak mampu, buka puasa dan ganti puasa pada tahun hijri yg sama . Jika bimbang dgn keadaan kandungan, buka puasa, ganti puasa dan bayar fidyah pada tahun hijri yg sama. Bukan set in mind tak puasa tau. Ramadam al mubarak!