Placenta Previa

Salam mumy2 smue.. Sy aritu scan 20week doc ckp uri kat bawah dkt sgt ng pntu rahim.. Sy nk tnye, slalu bila yg doc akn konfirm kita ade placenta previa ni? Sbb 20week tu cm awal lg n uri stil boleh naik kn?? Ade x mumy2 yg pgalaman ng placenta previa ni.. Sy ank first n second sblm ni xde pgalaman cmni n dua2 bsalin normal.. Yg no 3 ni, sy stil boleh bsalin normal ke kalo placenta previa?

8 Balas

Sy placenta previa type 3.. detect 25week.. trpkse due czer 34week..jgn angkat brg berat..jgn byk berjln...kne byk rest... Jgn stress... Kne mood chill je..mg d pmudahkn segalanya..aamiin..biasa klu uri xnaik..doc akn buat ecv.. t8 care ya😉✌

5y ago

In sha allah sis.. Tgh cube petua2 yg mumy2 dlm tap ni saran kn utk naik uri.. Hrap2 smue dipermudahkan.. ❤️😘