Placenta previa

Ada tak di sini masa scan second trimester uri di bawah n masa third trimester position uri dah berubah naik ke atas? Sy risau, scan placenta previa type 1 or 2 ms 20weeks n dr akan confirmkan semula pd 28 weeks nnt 🥹

2 Balas

Saya 26w scan pun masi low lying. Lebih kurang 2-3cm dari pintu rahim. Tp katanya xpe lagi masi blh naik lagipun xde la tutup jalan katanya. So mana2 je la huhu

9mo ago

Hai sis sofea.. Klu placenta previa dilarang bersama suami ya.. Tkt pendarahan kena tahan kt wad hospital smpi bersalin.. sbb sepupu sy dh sebulan kat hospital now tunggu tarikh untuk cezer sbb uri dia completely ttp Jalan.. 😊 Sy pun ada masalah ni tp sy fikir +ve sbb br 28 weeks InsyaAllah dia naik blk

Ada orang kata perlu sujud lama atau banyak rehat di rumah dan jangan ambil kerja berat sangat. Semoga doa 🙏