PERASAAN BERSALAH

Salam mummy sklian, sy just nk luahkan rasa hati sendiri..alhamdulillah sy disahkan hamil 8mgu skrg..tp sejak berisi ni, emosi sy sgt teruk..hari2 sy ada je bnda x puas hati dgn suami, ada je bnda sy cari gaduh..suami sabar diam je lyn mulut sy ni..kadang ada jgk la dia terlepas marah, sbb x tahan diam agaknya😔..sy risau ni smua effect pd kehamilan sy..sy cuba brjumpa ustaz, tp skjap je sy ok..lpastu sy angin balik..sy takut ni semua penyebab kalau2 sy susah melahirkan anak nanti😢..atau kesan pd perkembangan anak x jd ke..ustaz bgthu ada penghalang pd perhubungan kami..tp pnyebab terbesar adalah krn mulut sy sndiri..apa yg prlu sy buat ye utk kawal emosi yg mmbuak buak ni..btul ke ni smua effect pd kehamilan sy nanti? 😭

2 Balas

Banyakkan mengaji. Time datang rasa nak marah tu istighfar banyak2. Emosi ni kita yg kawal. Pembawakan tu kita boleh lawan. Jangan diikutkan sangat. Untung dapat suami penyabar. Kalau tak lagi haru

Wassalam mummy... Jgn risau, Allah ada. Nasihat sy, rapatkn diri dgn Allah.. Bnykkn berdoa, solat taubat n berzikir.. InsyaAllah