Mummy Bpengalaman

Salam mummy semua.. Sy nak tanya. Ada y pernah makan pil emergncy postinor x.. Berkesan x ye..

4 Balas

sepanjang ank sy umo 15bulan ni.. alhamdulillah ok je sy haritu ambil n mkn... bg badan sy ia berkesan..kena mkn ikut cara yg dberi tahu.. in shaa Allah ok n berkesan..tp xtwla klu orglen amik kesan pd bdn mcmne..wallahualam..

3y ago

macam sy baca sebulan xboleh mkn lebih dr 4 ... wallahulam sy pun ingt2 lupa..sbb sy pn makan sekali je dalam sebulan tu bila emergency ...sbb pil ni ada side effect klu kerap ambil..cer puan try google ...byk maklumt ttg ini...tentang ambil ms wktu subur tu em..sy rs better puan ambil bila dekat2 nk period n bersm husben ms dkt2 nak period..sbb mcm ubat ni jika kita pnh period sblum wktu subur nnti dia dtg period cpt dr tarikh sebelumnya dan agak panjang wktunya... mcm sy dlu sy mkn kira 4 hri sblm period or 1 week b4 period..lepas tu nnti dia akn dtg awl dr tarikh spttnya..tu lg better..dr lepas dh dtg lepas tu bersm buang dlm ms subur kemudian br je stop period beberapa hri nti period balik..tentang lekat or x lepas makan postinor..sy tak pasti kdg2 kalau Allah tetpkn nk lekat psti akan lekat..mcm sy takat dlm 2 tahun ni alhamdulillah ok xlekat... postinor ni bukan pil utk kesuburan tw😅pil utk elak dr pregnant lagi jika terbuang dalam ..biasa makan ni jika kita merancang sendiri ta

Saya pernah amek.. alhamdulillAh ok je takde kesan apa2. Cuma kalau kata menjadi dengan tak pregnant itu tak pastilah sebab tu rezeki dari Allah.. nak jadi, jadi juga..

wasalam...menjadi kalo btl2 mkn ikt time...jgn lbih 72 jam...sy mkn dh bartahun, alhamdulilah menjadi

Pil emergency postinor,sis pasti ke nama?? Bukan pil perancang estinor..itu yg sis maksudkan