Jahitan sembuh atau terbuka?

salam mummy ,nk tnya klau mcm ni jahitan dah baik atau terbuka?bersalin normal,saya bru 11 hari berpantang?Jawab pleasee?

Jahitan sembuh atau terbuka?
12 Balas

Kalau tak ada rasa sakit rasa makin sembuh.. ubat kuning jgn lupa sapu... Paling cepat biasa 2 minggu dah baik.. ☺️ jaga pemakanan jgn jalan laju2.. (gambar tu sekadar hiasan je.. 🤗 tak kan dia nak tunjuk pulak gambar sebenar kang terkojot nanti.. 🤭)

Setahu Sy klo normal tkda benang tu jatuh cmtu.. Sebab benang yg diguna tu akan jd mcm isi kot... Tp tak tau la kalo lain tpt bsalin guna benang cmna 😅😅😅💃 Hopefully da sembuh jahitan sis yer

Ni benang pakaian ni,puan... Benang utk jahitan luka bawah tu lain drp benang pakaian.benang luka samada tanggal sendiri @ meresap terus dlm kulit bila dah cantum.

Ni benang bsju ke benang ape ni sis? Selama sy bersalin tiga3 anak tak pernah pun tgk benang mcm ni.. tahu2 dah sihat 😅

Benang jhitan akn tbuka sdri...cuma kena jg mkn...mnum air jgn byl sgt .tkt kt bwhh tu basah..akn jd lmbt smbuh

Benang diorg guna benang yg trus jdi isi sis.. kalau benang mcm ni, berak pun blh tbuka blik kot 😅

ni benang seluar dalam u kot mummy😂 hospital xde pakai benang mcmna masa nak jahit

Saya dah bersalin 2 bulan. Tak nampak pun benang tertanggal😂😂

Klw benang jahit warna putih puan. 😁Benang sluar atau kain tu..

Sy bersalin normal pun, x perasan benang tertanggal, tau2 dah baik