Jahitan bersalin 3rd Degree

Salam, ada ke ibu2 kena jahitan 3rd degree semasa bersalin? Berapa hari ya nak sembuh,, saya baru berpantang 3 hari tapi still rasa ngilu jahitan bawah tu,, Doakan jugak jahitan saya cepat sembuh ☺️

2 Balas

banyakkan makan buah oren sehari 2kali.. sbiji pagi sbiji petang.. sentiasa tukar pad.. spaya luka sentiasa kering n jahitan elok. sya sminggu ja luka kering.. tapi sebab ad koyak.. yg koyak tu masih sakit wlau dkat sebulan.. sebab koyak kulit.. sya sapu serbuk manjakani keliling luka ,jgn pd luka.. dan biar kering.. atau boleh g klinik wanita dan anak.. dia bg ubat oral n ubat sapu antibiotics... sya guna yg tu ja..last luka dah baik ,bru sya pakai ubat kuning

saya tak pernah lalui 3rd degree... saya pernah Ceaser.. then sapu Allano.. dan jaga makan...

8mo ago

sapu allano rasa pedih2 tak puan