Anak nursing strike x nak susu 😭

Salam mummy.. anak dah masak hari ke 5 x nak susu, direct atau botol 2 2 x nak.. semalm hampir 7 jam baru nk susu tu pun time mamai n 2oz sahaja.. saya risau dehydrate saya bg susu guna syringe sambil main.. boleh ke mcm tu mummy? Risau nanti jadi x pandai isap botol pulak.. share pengalaman n cara mummy handle please 💕 much appreciated 🥰

3 Balas

Cek mulut dia, ada kulat susu je ulser ke ? Nak tumbuh gigi ke. Bersih kan mulut dia, ikut cara di YouTube. Jika ulser/ kulat susu teruk, bawa jumpa doktor. Ibu kena bertenang. Teruskan offer susu dgn kasih syg pada anak

3mo ago

Sama

sama ank sy.. apa yg sy buat, bgi susu smbil bukak cocomelon . dia akan ralit tgk tu. smbil2 minum susu. sbnrnya taknak ajr pun screen time tpi terpaksa. 😭3.5oz sy bancuh mmg dia minum habis setiap 2-3 jam.

3mo ago

Anak sy x lut cara tu.. dia ttp olak2 dgn lidah.. terpakas lah bg guna syringe jgk 😪 anak sis dah ok ke?

awak saya ada masalah yang sama , hm dah ada cara tak ? sbb skrg baby ta nak susu badan dgn botol dan ada kuning

3mo ago

Bby kuning mmg kuat tidor sis kena kejut setiap 1-2 jam bg susu. good luck mummy.. moga dipermudahkan 💕