air sejuk

Salam mummies, Nak tanya. Air sejuk tak boleh kerap minum ke? Orang ckp sbb nanti baby besar.

32 Balas

Sy hari2 minum air ais...sy positif je..Allah sebaik2 perancang..sbb sy x boleh telan air bancuhan panas2..

Boleh, baby besar krn minum air manis bukan krn ais. Jgn minum/makan yg trll manis saja sis. Takut GDM.

Time preggy haritu hari2 saya minum sirap ais. Sedapnya musim panas minum sejuk2. Baby lahir 3.2kg jer.

munkin yg sejuk dan manis kot. saya dlu suka minum avocado iceblend. baby lahir 3. 86kg.

Waalaikummuslm.. Boleh.. Sy kuat minum air sejuk.. Alhamdulillah bby ok.. 😊

X pun sy hari2 minumn sejuk + ais,,, lega rasa,,, badan pun panas cuaca panas,,

sy air msk tk blh msuk.. kene air masak msuk peti bru boleh mnum.. kne sejuk2

Air sejuk ke air panas ke takde terkesan apa2 dgn perkembangan saiz bayi

Mak mertua pun larang minum benda sejuk Sebp buat baby besar dlm perut

baby saya 2.79kg je...suka je saya minum air sejuk dr awal pregnant