air sejuk

Nak tanya mommies2 kat sni, ada effect tak dengan kandungan jikalau kerap minum air yang sejuk ?

10 Balas

Hee😅✌ms sy preggy 3 bln lepas sblm due..spnjng preggy hri2 sy minum air sejuk..nk2 cuaca pns.. alhmdulillah xde effect pape... Tp depend pd bdn masing2 kut.. ada yg ok ada x.. ada kata xblh tkut bby bsr..tp ritu pnh tnye doc..doc kt mitos semata mata..wallahualam😉✌

5y ago

lega sikit hati mommies2 kat sni xda apa2 jg 😀

Tapi Yang payah Nye masa pantang nanti 😌 Kita da terbiasa minum air sejuk tetibe kene stop terus 🙄 Rasa janggal tekak ni bila minum air panas . Masa Hari ke-45 Lepas melahirkan anak terus bedal paddle pop 😋

Saya hri" Minum air sejuk, lagi ais siap kunyah" Sedap, air suam/panas mmng tkboleh masuk, alhamdulillah 6 month dha, sehat je kandungan. Kalau kita rasa selamat tkda apa" Teruskan, kalau tkut tkpyah 😁

Takde pon sis. Masuk dlm badan, jadi suhu badan kita je. Time preggy ni panas, boleh je kerap minum air sejuk, lega sikit tekak tu 🥰

5y ago

Takde lah sis. Mitos je tu. Saya tiap masa air sejuk. 🥰

Klu dgn mak sy...dy bgi je minum air sjuk..tp husband lngsung xbgi...minum sikit pun da mrh.dy ckp xelok...enthla..haha

sy tiap hari minum air sejuk sejak awal pregnant,alhamdulillah xde masalah hehe

Air sejuk. Masuk perut jd suhu badan. Knp nk risau minum air sejuk.

Hari2 minum air sejuk..so far smpai 5 bulan baby sihat2 je..

Takda sis.. Sy masa mengandung kerap minum air sejuk

Sy hantu air sejuk baby size standard je 😁