air sejuk

ada effect ke bila ibu menyusu badan minum air sejuk dekat baby..ade terbaca artikel drpd doktor..die ckp air sejuk tak pengaruh susu dlm badan..tp org tua2 kata nnti baby kembung..mcm mne ye..sbb teringin tekak minum air sejuk..drpd bersalin hri tu smpai skrg tak minum air sejuk..baby dh 3 bulan

19 Balas

Org tua pesan mcm tu sbb dlu bnda ni dorg xtahu kot. Skrg zman da cggih. Perubatan moden pn kita kena ikut jugak. Sy msa hri 10 brpntang dh mnum milo ais. Pnas time tu cuaca . Xtahan betul. Alhamdulillah sy ok. Mmg jnis mnum pagi mmg air ais sbb bdan sy cpt pnas. Sy fully bf. Ank dh stahun 2 bulan. Ank ok.

4y ago

Xda sis. Sy mkn mkanan seimbang ja. Ad protein ak syur. Sbb sy brpntang sndri. Pesan mama sy maknan yg was2 tkut sakit mkn skit dlu. Klau perut meragam ke gtal kt tmpt jahit . Sy hold dlu. Luka dh smbuh bru mkn.

Air sejuk kalau masuk dalam dia jadi suhu badan kita. Takdenya baby pun minum sejuk jugak. Yg perlu dijaga ialah rahim. Sebab ada setengah orang rahimnya kembang kalau minum sejuk. So boleh je minum dalam kadar yg okay. Jangan sepanjang hari minum sejuk. Secawan pun dah alhamdulillah. :)

Alhamdulillah saya okay aja minum air sejuk hari hari, tak ganggu pula proses susu badan atau baby kembung. Saya tak suka minum air panas jadi wajib setiap hari saya minum milo ais

Saya minum je air sejuk hari hari sejak habis pntang , siap makan sekerim lagi sehari selepas hbis pantang sbb tak tahan sgt cuaca panas . 🤣 Alhamdulillah ok je ..

Air sejuk tu blh melambatkan proses pengeluaran susu..dan besar kemungkinan sekiranya kerap minum sejuk,akan berhenti susu badan tu..baru ja kemarin cek geogle..

Mungkin effect baby x de kot. Tp lebih kepada tubuh badan kita sendiri. Takut bentan kesejukan. Tp kalau da lama sikit, ok da. Balun je apa pon

Dlm pntang sy dh minum sejuk. Habis pntang trus minum ais. Skrg bby dh 10bulan. Alhamdulillah ok xd pape. Ais msuk dlm bdan jd suhu bdan.

Tak da efffect untuk baby, cuma rahim kita akn mengembang, mudah nk dpt zuriat... Sy ais batu pantang 1 tahun

Sbnarnya org tua tk bg ibu minum air sejuk,tk da kesan pn untk bby,pantang ibu ja tk nk rhm kembang

Sy dlm pantang dh bantai aor sirap sejuk sbb teringin. Tp x byk la. Alhamdulillah okay je