Bil Hospital

Salam mummies semua. Maaf saya nak tanya, berapa ya bayaran bil kalau kita bersalin di hospital kerajaan? Untuk normal dan ceaser. Terima kasih semua. #firstbaby

11 Balas

Saya normal induce. 3 malam dekat hospital. Bil Rm29 je. 2 kali husband tanya kaunter sebab terkejut murah sangat😂😂

4y ago

Noted, thanks jelaskn☺️

max bil rm500 utk warganegara Msia walaupun bil sebenar lebih daripada jumlah tu.selebihnya subsidi kerajaan.

Depend sis tapi Tak sampai ratus ribu seperti swasta.saya pernah masuk ward 3 Hari sebab bleeding rm15 je.

Tak tentu..macam anak2 sy semua normal..first bayaran dlu kena dlm RM10 ja..second kena rm30..

Sy beranak czer n dkk dlm 1mngu dkt hosptl,bill pn tk mahal dlm 180 mcmtu jee 😊

5y ago

Mula2 sy dkk dkt low risk sbb mase tu bru 2cm,tp dlm mse 1mlm sy tk beranak lg,terus kena naik ke wad biasa dlm 2hari tp still tak beranak sbb bru 3cm 😂 so doktor suruh salin jugk sbb dh lma dkk dlm hosptl..masuk lb dkt 12jam trus kne emercny czer sbb bukaan last 5cm je 😅..N lps salin dkk wad kelas 2 selama 1hari n kne pindah wad biasa dlm 2hari mcm tu

Depends sis, masa sy normal sehari je dh boleh balik rm30 klau xsilap ..

Tak sure sis depends jugak ada yg RM30 ada yang RM45

Sya czer rm140 kerajaan.. 5hari check in sna...

Sy byar rm45 je msa anak sulung ,

Bil hospital kerajaan

4y ago

Klu kls 1brsalin normal rm450?