Bayi 2 bulan asyik nangis merengek

Salam mummies 🥲 nak tanya, kenapa baby saya yang berusia 2 bulan susah betul nak tengok dia tak nangis. Bangun tidur nangis. Tidur nangis. Tak tidur nangis. Kadang tu ada la dia diam, bercakap dengan kita. Tapi boleh dikatakan 90% nangis la. Saya pun jadi sedih sebab saya ke baby tak happy macam baby lain. Sebab saya time pregnant dia saya banyak stress 😭 #firstmom #bantusharing #firstbaby #seriusnanya

11 Balas

saya kongsi cara saya ya. sis cek dia ada ruam tak?kat punggung@leher@muka dia.telinga dia korek tak?takut dia gatal² area situ.kalau dia merengek bunyi neh maksudnya dia nak susu.kalau bunyi aooww dia mengantuk nak tidur. kalau eh eh eh maksudnya dia tak selesa kena cek apa y tak selesa tu sama ada pampers penuh,perut sakit,ruam,terlalu sejuk@ panas@ rimas@ bosan nak suasana baru. lagi satu, lepas susukan baby,wajib burp kan dia,bagi dia sendawa.ada baby muntahkan susu berlebihan.dah muntah tu,baru baby akan tenang.