susu formula

salam momy boleh tak sajes susu apa yang ok untuk baby 2 bulan lebih..hari tu sy trai ducth baby kahak dgn kembung perut..terai susu dupro cirit pulak..skarang sy tukar susu frisolac ar sebab baby kuat muntah..lepas ni sy xtau nk trai susu apa pulak yang mesra poket sikit..momy boleh tolong sajes tak anak momy sesuai yg mana nanti pelan2 sy cuba..ingat lepas 3 bulan nk tukar susu lain..

5 Balas

Awal sy pakai s26 gold, tetapi baby sembelit. lepastu try lactogen 1bulan, tapi lactogen ni buat baby cirit dan kembung, so sy try s26 merah, tapi dalam sekatan 3oz susu 4oz air so dia tak pekat sgt. Alhamdulillah dah sesuai.

9mo ago

Sy yg gold pun buat mcm ni. Mk sy pesan kurangkn scoop. Sbb sy wktu bby pun mnum susu yg sme dgn ank skrg. Tu paeds suggest.

Lactogen. Mesra poket. Baby saya sebulan lebih ok dgn susu tu, x pernah kembung. Berak pun okey. Berat badan pun naik. Cuba dulu ya.

- Enfalac - Anmumlac

lactogen

Frisolac