kurangkan susu

salam momy ada mcm sy x..baby dah 4 month tapi sy bg susu 2oz untuk 2 jam..malam tidur sy bg 3oz..sy buat mcm ni sebab dy slalu muntah susu..minum 2oz pun kluar jugak susu..kalau malam3oz sebab bila minum dy tdur dy xmuntah susu..boleh ke mcm ni..tapi dy sendawa je..

4 Balas

Saya pun pernah overfeeding. Tapi saya direct feed jadi taktahu amount sebenar baby minum. Ada consult doctor, dia suruh kurangkan bagi minum susu tapi kena monitor berat. Selagi berat naik.. boleh kurangkan susu untuk overcome masalah over feeding tu

baby sy pun mcm tu la jugak. hehee. sy pn bgi sikit je ikut y dia nk je.klu bg lbih dua muntah n mnjerit nk kluarkan susu.kita jgk y susah nnti bila dia buat hal.baik bg cukup² susu. 😅

Baby sy pun sma mcm ni, klau bgi lbih mesti xmau minum

7mo ago

sy mula2 bg ducth baby..kembung tambah muntah pastu bgi dupro soy cirit..bg lagtogen muntah lagi bnyak..bg frisolac ar untuk xbg muntah..muntah jugak..bg dumex dugro muntah bnyak jugak..last sy bg nan lactose free stakat la jeluak sikit2 xmuntah bnyak2..

Mcm anak sy ni Selalu jeluak

7mo ago

sis bg susu ap kt baby?