asthma & inhaler..

as salam momy2..sape kt cni..ad asthma.& gne inhaler biru (salbutamol).sy nk tnye..time mgdung nfs kite klu yg ad asthma mjd2 ke lbh2 lg kdungan mkin bsr??mksd sy..nfs akn jd pndek..

1 Balas

Org tak asthma pun bila kandungan mmbesar nafas jd cmni sis.. Semput. Sis pesakit asthma ke? Mst dh tau bentuk serangan mcm mana kan. Nafas laju, berombak. Tcungap². Klu ada serangan tu, pakai inhaler ikut saranan brp puff.

5y ago

Ok. Klu kerap sgt kene attack tu segera ke hosp terus. Amik neb jer. Bahaya serangan asthma ni takut oksigen x cukup utk baby. Jgn lupe bawak inhaler dan buku pink kemana².